Skip links

Over Ons

Slagerij Van Puyvelde

Beste klant, Sinds 1956 zitten wij in het vlees. Reeds de derde generatie achter onze slagerijen. Wij weten ondertussen wel wat vlees en vleeskwaliteit is wij hebben hiervoor geen bevestiging nodig van zogezegde experts of andere controleurs. Wij keuren ons vlees zelf, onze jarenlange ervaring helpt hierbij . Zonder te willen bluffen ‘ als wij het nog niet kennen wie dan wel?’. Wist u trouwens dat wij nog 90% van onze salades en broodbeleg zelf maken bij ons genen brol vd groothandel. Ons vader zei altijd dienen ‘bazaar’ komt in mijnen buik niet in dus verkoop het dan ook niet! En deze leuze heb ik met succes doorgegeven aan onze Rich. Wij verkopen enkel datgene waar we zelf van weten vanwaar het komt en wat erin zit. Onze troeven zijn vers gezond en kwaliteit. Bij ons geen labels of andere leugens of knappe etiketten die de waarheid verdoezelen. Wij kijken niet wat andere doen bij ons is het Van Puyvelde!  Dank u de Jo.

Bij ons vindt u

Vers Vlees

Eigen vleeskeuring

Rundsvlees

Kalfsvlees

Varkensvlees

Gevogelte en wild

Paardenvlees

Lamsvlees

Bereide gerechten

Enkel op te warmen

Dagelijks vers

Twee koks

Lekker eten is onze zaak

Salades

Vleessalades

Kipsalades

Vegetarische salades

Vissalades

Charcuterie en kazen

Gekookte vleeswaren

Gerookte vleeswaren

Salami en droge worst

Pastei en paté

Ambachtelijke kazen

Het verhaal achter Slagerij van Puyvelde

Toen eind jaren 60’ in de pers melding werd gemaakt van nakende onteigeningen van Kallo en Doel liet vader Richard Van Puyvelde zijn dorpsbeenhouwerij in het landelijke Kallo over. Hij kocht samen met zijn vrouw Lucienne De Meulenaere een stuk commerciële bouwgrond op de Antwerpse linkeroever en plantte daar toendertijd een hypermoderne beenhouwerij.

We schrijven september 1970 toen Kwaliteitsslagerij Van Puyvelde de deuren opende op de Antwerpse Linkeroever beter bekend als het Sint Anneke.

De eerste stappen

Vol ambitie en met een dosis creativiteit werkten zij de zaak uit tot een naam met faam binnen en buiten de beenhouwerswereld. Al snel werd het nodige personeel ingeschakeld om aan de eisen te kunnen voldoen van een totaal ander publiek dan voorheen in het landelijke Kallo. De sky werd de limit en tal van eerste prijzen op nationale en internationale vakwedstrijden werden binnengehaald. Het zelf bereiden van charcuterie en salades , het uniek blijven en zich constant proberen te onderscheiden van de massa concurrenten was toen al de sleutel tot het succes.
De opvolging van de zaak was vooreerst niet verzekerd daar zoon Jo zich eerder ,op vraag van de vader zelf, concentreerde op zijn studies. Na het behalen van het diploma industrieel ingenieur op de hogeschool ‘De Nayer’ te Mechelen, het vervullen van zijn legerdienst en enkele tussenjobs als stagair ingenieur vond Jo het tijd om het roer over te nemen van deze bloeiende zaak.
Het sturen van zulke zaak is echter geen senicure maar in zijn vrouwtje Els vond Jo de ideale partner om het geheel nog meer stimulans en drive te geven.
Na een eerste vernieuwing van de winkel startte het kersverse koppel in augustus 1987 met de zaak. Dra werd het pesoneelsbestand uitgebreid en werd het assortiment nog verder uitgebreid naar de vragende tendens van de klanten. De klassieke gezinsuitbreiding bij het jonge gezin Van Puyvelde kon natuurlijk niet uitblijven… in juni 90’ werd Richard geboren en in juni 92’ kwam Evelien de familie vervoegen.

Traiteur Van Puyvelde

In 96’ werd nog eens geïnvesteerd in een totaal nieuwe winkelinrichting dit om steeds vernieuwend uit de hoek te komen en zeker niet stil te staan. In 98’ vond Jo het tijd om de atelier eens grondig te herstructureren en te voorzien van de meest gesofisticeerde apparatuur om zodoende nog meer te voldoen aan vernieuwende tendensen binnen de slagerswereld.
Meer en meer drong zich het aspect traiteur en totaal bereide gerechten op, in deze tak werd dan ook grondig geïnvesteerd om al deze produkten op een kwalitatieve en competitieve manier aan de man of vrouw te brengen. Trouwens alle bereide gerechten , charcuterie , salades en zoveel meer worden nog steeds in eigen atelier geproduceerd.
Traiteur werd een zulk succes dat vergroten van de winkelruimte zich opdrong. In 2003 werd dan ook hier een investering gepland met een verbluffend gevolg en succes… de toen bestaande gekoelde toonbank van 12 m werd uitgebreid met 8 m enkel en alleen om dagelijks verse kant en klaar gerechten te presenteren. Om dit alles nog creatiever en kwalitatiever te bereiden werd speciaal een extra ‘kook’kracht aangeworven.
De steeds wederkerend vraag om kant en klaar afgewerkte feesten te verzorgen drong zich op. Slagerij Van Puyvelde creerde ook in dat facet een naam zodat zij bijna wekelijks wel ergens op verplaatsing zijn om aldaar zich te onderscheiden en mensen culinair te verwennen.

Generatie na generatie

Ondertussen zijn de kids Richard en Evelien reeds volwassen twintigers en ook zij doen hun duit mee in de zaak. Evelien afgestudeerd als schoonheidsspecialiste weet zich in haar zaak ‘van top tot teen’ aardig te profileren en vele tevreden klanten keren terug voor mooie nageltjes en/of andere interventies. Haar vrije uren vult ze op in de slagerij door het bereiden van salades en andere traiteur artikelen in het atelier.
Richard ondertussen afgestudeerd als boekhouder fiscalist is ondertussen gestart met een complete carrière switch. Net als vader Jo zoekt hij zich na zijn studies, met een degelijke intellectuele basis, volledig en met volle overgave te storten in de ambachtelijke beenhouwerij en traiteurzaak van zijn ouders.
De derde generatie is meteen een feit en linkeroever mag zich opmaken voor nog vele jaren extra van kwaliteitsvlees traiteur, salades, charcuterie, enz… Richard is zich nu aan het bekwamen in de slagerij van vader Jo en bij Luc De Laet, van de gelijknamige slagerij te Hove, collega en vooral vriend des huizes Van Puyvelde.
Bij Slagerij De Laet kan Richard zich verder specialiseren in nog meer en nog beter dan het nu al is. Vernieuwend, innovatief, creatief en ambitieus met veel kwaliteit zijn trouwens altijd de troeven geweest bij Slagerij Van Puyvelde
Opvolging verzekerd en daardoor zijn wij dan ook gestart met enkele investeringen in de productie afdeling om de producten nog beter te bereiden en te presenteren.
Daarom werd de winkel in het zomerverlof 2015 grondig vernieuwd. Een mooie nieuwe moderne en trendy winkel werd gecreëerd alwaar de klanten fier op mogen zijn.

Een volgende hoofdstuk … Richting het Eilandje
Het Eilandje .. Net aan de overzijde van het Sint Anneke in vogelvlucht slechts 1 km … De Schelde snijdt als een mes door de twee meest geliefde plaatsen in Antwerpen van slager Jo …
Het moest er dus eens van komen dat hij zich aldaar ook wou onderscheiden met zijn slagers en traiteur kwaliteit.
Nu zoon Richard junior en dochter Evelien mee in de zaak stappen was de verleiding zo groot en werd er naarstig gezocht naar een pand om aldaar een top zaak te bouwen.
We schrijven eind oktober 2015 en ondertussen na maanden van prospectie, zoeken en aftasten hebben ze een tof pand gevonden alwaar ze begin 2016 een hypermoderne slagerij traiteur gaan bouwen.
Het zal een concept worden alwaar de klanten slagers emotie beleven nooit eerder ergens getoond.
De winkel loopt tot in het atelier zodat de klant, alsof in een workshop, mee alles kan volgen van het versnijden van vers vlees, het bereiden van verse salades, het maken van charcuterie tot het bereiden van verse traiteur producten… Echt een speciale ervaring.
Het wordt niet zomaar een beenhouwerij uit de duizend, het wordt iets uniek.
Verdere plannen kunnen gevolgd worden op deze website.

Richard en Evelien zullen samen met nog enkele medewerkers deze zaak bemannen, dit alles uiteraard onder het kritische oog van vader Jo. Hij zal alternerend blijven werken tussen het Sint Anneke en het Eilandje.
Els blijft de scepter zwaaien op de linkeroever en aldaar wordt ondertussen ook het atelier grondig verbouwd teneinde de productie voor deze twee zaken perfect te kunnen volgen.
Nieuwe machines doen daar hun intrede om nog betere kwaliteit te produceren en onze klanten nog meer te kunnen verwennen

Van Puyvelde is nog niet uitgeblust wij staan alweer aan het begin van een nieuw hoofdstuk van onze carrière.

Exact 60 jaar nadat ,vader grootvader, Richard senior in het landelijke Kallo zijn slagerij begon, starten nu de kleinkinderen Richard en Evelien op het Eilandje met het schrijven van nog vele jaren activiteit en gezonde kwaliteit.

Alvast veel culinair genot …… het VP-Team.