Ons vers vlees is een van onze hoofd troeven in onze slagerijen. Wij staan steeds garant voor het kwalitatiefste het lekkerste en het gezondste vlees. Bij ons geen massaproductie wij wenden ons tot kwekers die met liefde voor hun vak, passie en gedrevenheid, net zoals wij, hun dieren behandelen enkel dan verkrijg je een stuk vlees waarmee onze klanten tevreden zijn.
Vers vlees is onze grootste troef
Enkel de beste kwaliteit bij Van Puyvelde
Onze waarden


Belgisch witblauw
Vlees van onze eigen koeien gekweekt en gevoederd op een gesloten bedrijf in Kieldrecht. Vlees dat door onszelf 2 weken wordt gerijpt tot een lekkere smaak met een zeer malse structuur. De helrode kleur en relatief mager uitzicht verraadt een super gezond dier, dat met passie en vakmanschap is behandeld. Van deze dieren hebben wij alle stukken in voorraad… u vraagt, wij snijden.
Black Angus
Bij ons de echte ‘Ierse’ Black Angus!! Donker tot lippenstift rood, deze kleur verandert soms naargelang seizoen en afmesting. Zeer lekkere smaak van hazelnoot met lichte marmering van het vlees met een heel goed rendement. Door ons 2 weken gerijpt alvorens in de verkoop te brengen dit geeft nog een extra smaak aan de intentie.
Simmental
Onze Simmental is van Oostenrijkse origine. Deze dieren leven als koningen in de Oostenrijkse Alpen, waar ze zich tegoed kunnen doen aan al het lekkers wat de bergvallei te bieden heeft. Licht tot donkerrood vlees met heel veel karakter en mooie marmering. Wij rijpen het vlees minimaal 3 weken om zo de smaak ten volle tot zijn recht te laten komen.
Holstein Ribeye
Deze runderen leggen tijdens hun actieve leven als melkkoe de basis voor hun zeer smakelijk en gemarmerd vlees. De beste kwaliteit vinden wij bij de minder intensieve melkveehouderij in Oostenrijk. Hier hebben de runderen alle vrijheid en vinden ze een overvloed aan smakelijk gras en kruiden. Dit zorgt voor mooier vetmarmering en de romige, volle botersmaak.
Scottona
Deze jonge Limousin Kalfjes worden zorgvuldig geselecteerd in Centraal-Frankrijk. Opgroeien doen ze in de goede handen van de Italiaanse boeren in de streek rond Verona. Hier ontwikkelen ze hun gebalanceerde zachte smaak en mals vlees dat zeer fijn van draad is.