Skip links

Vers vlees kopen in Antwerpen

Ons vers vlees is onze grootste troef en dit kan u dan ook dagelijks vers kopen in de filialen van Slagerij Van Puyvelde in Antwerpen. Wij staan steeds garant voor de lekkerste vleeswaren en het gezondste kwaliteitsvlees uit Antwerpen. Bij ons geen massaproductie, wij wenden ons tot kwekers die met liefde voor hun vak, passie en gedrevenheid hun dieren behandelen. Enkel dan resulteert dit tot een stuk ambachtelijk vlees waar onze klanten tevreden mee zijn.
Lees meer Bezoek een van onze winkels

Allerlei soorten vers vlees kopen

Bij onze slagerij selecteren we ambachtelijk vlees op kwaliteit en nemen we alleen genoegen met een goede behandeling van de dieren. Wanneer een dier een goed leven heeft gehad, zien we dit terug in de vleeswaren. Zo weten we zeker dat we onze klanten alleen kwaliteitsvlees bieden in onze dagschotels en andere producten.

Ons ambachtelijk vlees is van het Belgisch witblauw, of naar de Franstalige naam, Blanc Bleu Belge. Dit is een runderras dat voornamelijk gehouden wordt voor het kwaliteitsvlees. Onze witblauwe koeien komen steeds van dezelfde hoeve in Kieldrecht. Het is een gesloten bedrijf waar met de beste zorg de dieren worden gekweekt en vetgemest. Wij werken enkel met vrouwelijke dieren daar deze de beste smaak geven aan het rundvlees. Van deze koeien hebben we alle stukken in voorraad daar wij deze zelf verbenen en versnijden.

‘U vraagt en wij snijden’ is bij ons het motto. Filet puur, cote a l’os, entrecote, dikke ziel, chateaubriand, gepelde steak, tache noire, dikke bil, kogel, stoofvlees van de spier of de endvogel (het blaadje), binnenspier,…: u vraagt, wij snijden.

Van enkele andere rassen hebben we enkel de conters ofte entrecote en zesrib. Hier hebben we enkele gespecialiseerde importeurs die ons met het beste vertrouwen en grootste zorg bedienen. Denk hier aan Black Angus (de echte Ierse) , Italiaanse Scottona, Franse Charolais en Limousin enz.

Ons kalfsvlees is ook van het witblauwe ras en ook steeds vrouwelijk om dezelfde reden als onze runderen. Een Kempisch kleinschalig bedrijf verzorgt onze dieren met passie en kennis van zaken zodat wij een smaakvol en gezond stukje ambachtelijk vlees voor u afsnijden. Wij prefereren hierin onze kalfsentrecotejes, kalfsmedaillon, kalfsfilet, kalfssteak van de dikke bil, ossobuco (kalfsschenkel) kalfsgebraad van de rug of uit de bil, kalfsfricassee en uiteraard onze steeds verse kalfslever.

Ons varkensvlees is van het Duroc d’Olives ras. De uitstekende kwaliteit van dit vlees dat u vers bij ons kunt kopen is te danken aan een combinatie van twee karakters dieren. Een witte landras zeug die gekend is voor haar prima vleeskwaliteit en een bruinrode Duroc beer. Deze varkens hebben meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees met extra smaak.

Verder werken wij met het ‘Slagersvarken’. De kweek van deze dieren gebeurt met een specifieke Piétrain-beer. Dit ras heeft als unieke eigenschap dat het ambachtelijk vlees zeer weinig vet bevat. De voeding van deze varkens bestaat voor 75% uit natuurlijke granen. Door deze gezonde voeding krijgt het kwaliteitsvlees unieke eigenschappen. Ons varkensvlees zit boordevol hoogwaardige eiwitten, ijzer en zink. Slagersvarken is bovendien een bron van vitamines zoals A, D, B1, B6 en B12.

Wij verkrijgen ons gevogelte en wild steeds van hetzelfde bedrijf alwaar wij in het grootste vertrouwen kippen, kalkoenen, parelhoenen en wild verkrijgen. Bij ons vindt u dan ook geen massaproductie zoals plofkippen en andere dieronvriendelijke toestanden maar gezond en smaakvol kwaliteitsvlees. Onze kippen en alle afgeleiden zijn van het label ‘la belle flamande’.

Qua vers paardenvlees kunt u bij ons enkel filet puur kopen. Het ambachtelijk vlees is van Zuid-Amerikaanse origine en wordt geïmporteerd via vliegtransport. Deze manier van transport garandeert een hogere versheid.

Wij voorzien u van verschillende soorten lamsvlees, zoals lamsfilet, lamsbout, lamskroon en koteletjes, lamsspiesjes, mini lamsboutjes, lamssteaks en nog veel meer lekkernijen en vleeswaren. Dit kwaliteitsvlees is van Australische origine en wordt geïmporteerd via vliegtransport.

Belgisch witblauw

Bij ons kunt u vers ambachtelijk vlees kopen van onze eigen koeien die gekweekt en gevoederd op een gesloten bedrijf in Kieldrecht. Het kwaliteitsvlees wordt door onszelf twee weken gerijpt tot een lekkere smaak met een zeer malse structuur. De helrode kleur en relatief mager uitzicht verraden een super gezond dier, dat met passie en vakmanschap is behandeld. Van deze dieren hebben wij alle stukken en vleeswaren in voorraad: u vraagt, wij snijden.

Black Angus

Wij bieden u de echte Ierse Black Angus aan! Van donker tot lippenstift rood, de kleur van deze vleeswaren verandert naargelang seizoen en afmesting. Het kwaliteitsvlees heeft een zeer lekkere smaak van hazelnoot met lichte marmering van het ambachtelijk vlees met een heel goed rendement. Het wordt door ons twee weken gerijpt voor het in de verkoop te brengen. Dit geeft nog een extra smaak aan de intentie.

Simmental

Onze Simmental is van Oostenrijkse origine. Deze dieren leven als koningen in de Oostenrijkse Alpen, waar ze zich tegoed doen aan al het lekkers wat de bergvallei te bieden heeft. Dit resulteert in licht tot donkerrood kwaliteitsvlees met heel veel karakter en een mooie marmering. Wij rijpen het ambachtelijk vlees minimaal drie weken zodat de smaak ten volle tot zijn recht komt.

Holstein Ribeye

Deze runderen leggen tijdens hun actieve leven als melkkoe de basis voor hun zeer smakelijk en gemarmerd ambachtelijk vlees. De beste kwaliteit vinden wij bij de minder intensieve melkveehouderij in Oostenrijk. Hier hebben de runderen alle vrijheid en vinden ze een overvloed aan smakelijk gras en kruiden. Dit zorgt voor mooier vetmarmering en de romige, volle botersmaak.

Scottona

Deze jonge Limousin Kalfjes worden zorgvuldig geselecteerd in Centraal-Frankrijk. Opgroeien doen ze in de goede handen van de Italiaanse boeren in de streek rond Verona. Hier ontwikkelen ze hun gebalanceerde zachte smaak en mals kwaliteitsvlees dat zeer fijn van draad is.

Vul ons contactformulier in

Heeft u vragen over de verschillende soorten ambachtelijk vlees en vleeswaren dat u vers in onze slagerijen kunt kopen? Er zijn veel mogelijkheden die we graag aan u vertellen. Vul ons contactformulier in of bel ons naar 03 219 07 30 om meer te weten te komen over de origine en de eigenschappen van ons kwaliteitsvlees. Of kom eens langs in een van onze filialen om alles met eigen zintuigen te ontdekken!