Skip links

Vers vlees is onze grootste troef

Enkel de beste kwaliteit bij Van Puyvelde
Lees meer Bezoek een van onze winkels

Onze waarden

Ons vers vlees is een van onze hoofd troeven in onze slagerijen. Wij staan steeds garant voor het kwalitatiefste het lekkerste en het gezondste vlees. Bij ons geen massaproductie wij wenden ons tot kwekers die met liefde voor hun vak, passie en gedrevenheid, net zoals wij, hun dieren behandelen enkel dan verkrijg je een stuk vlees waarmee onze klanten tevreden zijn.

Is van het Belgisch witblauw, of afgekort BWB, ook als BBB, naar de franstalige naam, blanc bleu belge, is een runderras dat voornamelijk gehouden wordt voor het vlees. Onze witblauwe koeien komen steeds van dezelfde hoeve in Kieldrecht.  Het is een gesloten bedrijf waar met de beste zorg de dieren worden gekweekt en vetgemest. Wij werken enkel met vrouwelijke dieren daar deze de beste smaak geven. Van deze koeien hebben we alle stukken in voorraad daar wij deze zelf verbenen en versnijden.

‘ U vraagt en wij snijden’ is bij ons het motto … filet puur, cote a l’os, entrecote, dikke ziel, chateaubriand, gepelde steak, tache noire, dikke bil, kogel, stoofvlees van de spier of de endvogel (het blaadje), binnenspier, enz enz .. u vraagt maar.

Van enkele andere rassen hebben we enkel de conters ttz. entrecôte en zesrib .. Hier hebben we enkele gespecialiseerde importeurs die ons met het beste vertrouwen en grootste zorg bedienen .. denk dan black agnus ( de echte ierse) , italiaanse scottona, franse charolais en limousin enz.

Ons kalfsvlees is ook van het witblauwe ras en ook steeds vrouwelijk om dezelfde reden als onze runderen. Een kempisch kleinschalig bedrijf verzorgd onze dieren met passie en kennis van zaken zodat wij een smaakvol en gezond stukje kalfsvlees kunnen afsnijden … wij prefereren hierin onze kalfs entrecootjes, kalfsmedaillon, kalfsfilet, kalfssteak vd dikke ziel ossobuco (kalfsschenkel), kalfsgebraad van de rug of uit de bil, kalfsfricassee en uiteraard onze steeds super verse kalfslever

Ons varkensvlees is van Duroc d’Olives ras.. de uitstekende kwaliteit van het Duroc d’Olives vlees dat je bij ons vindt is te danken aan een combinatie van twee karakters dieren. Een witte landras zeug die gekend is voor haar prima vleeskwaliteit en een bruinrode Duroc beer. Duroc varkens hebben meer intramusculair vet en donkerder malser vlees met extra smaak.

Verder werken wij met het ‘SLAGERSVARKENDe kweek van deze dieren gebeurt met een specifieke Piétrain-beer. Dit ras heeft als unieke eigenschap dat het vlees zeer weinig vet bevat. De voeding van deze varkens bestaat voor 75% uit natuurlijke granen. Door deze gezonde voeding krijgt het vlees unieke eigenschappen. Ons varkensvlees zit boordevol hoogwaardige eiwitten, ijzer en zink.Slagersvarken is bovendien een bron van vitamines zoals A, D, B1, B6 en het essentiële vitamine B12.

Komt steeds van hetzelfde bedrijf alwaar wij in het grootste vertrouwen  kippen, kalkoenen, parelhoen en in het seizoen het wild van verkrijgen … bij ons ook hier geen massa productie zoals plofkippen en andere brol toestanden maar gezond en smaakvol vlees. Onze kippen en alle afgeleiden zijn van het label ‘la belle flamande’ .. 

Vers paardenvlees verzorgen wij enkel filet puur .. het vlees is van Zuid Amerikaanse origine en geïmporteerd via vliegtransport dus richting versheid is dit zeer belangrijk.

Hierin voorzien wij lamsfilet, lamsbout, lamskroon en koteletjes, lamsspiesjes , mini lamsboutjes, lamssteaks enz. het vlees is van Australische origine en geïmporteerd via vliegtransport.

Belgisch witblauw

Vlees van onze eigen koeien gekweekt en gevoederd op een gesloten bedrijf in Kieldrecht. Vlees dat door onszelf 2 weken wordt gerijpt tot een lekkere smaak met een zeer malse structuur. De helrode kleur en relatief mager uitzicht verraadt een super gezond dier, dat met passie en vakmanschap is behandeld. Van deze dieren hebben wij alle stukken in voorraad… u vraagt, wij snijden.

Black Angus 

Bij ons de echte ‘Ierse’ Black Angus!! Donker tot lippenstift rood, deze kleur verandert soms naargelang seizoen en afmesting. Zeer lekkere smaak van hazelnoot met lichte marmering van het vlees met een heel goed rendement. Door ons 2 weken gerijpt alvorens in de verkoop te brengen dit geeft nog een extra smaak aan de intentie.

Simmental

Onze Simmental is van Oostenrijkse origine. Deze dieren leven als koningen in de Oostenrijkse Alpen, waar ze zich tegoed kunnen doen aan al het lekkers wat de bergvallei te bieden heeft. Licht tot donkerrood vlees met heel veel karakter en mooie marmering.  Wij rijpen het vlees minimaal 3 weken om zo de smaak ten volle tot zijn recht te laten komen.

Holstein Ribeye

Deze runderen leggen tijdens hun actieve leven als melkkoe de basis voor hun zeer smakelijk en gemarmerd vlees.  De beste kwaliteit vinden wij bij de minder intensieve melkveehouderij in Oostenrijk. Hier hebben de runderen alle vrijheid en vinden ze een overvloed aan smakelijk gras en kruiden.  Dit zorgt voor mooier vetmarmering en de romige, volle botersmaak.

 Scottona

 Deze jonge Limousin Kalfjes worden zorgvuldig geselecteerd in Centraal-Frankrijk.  Opgroeien doen ze in de goede handen van de Italiaanse boeren in de streek rond Verona.  Hier ontwikkelen ze hun gebalanceerde zachte smaak en mals vlees dat zeer fijn van draad is.